9 заповідей виховання дитини. Як виховувати дітей

9 заповідей виховання дитини. Як виховувати дітей


Як виховати дитину особистістю незалежною, непересічною, цілеспрямованою і просто цілісною? Виховання дитини - праця безперервна і вельми складна. Маючи двох синів десяти і восьми років, я постійно шукаю різну інформацію на цю тему.

Усі батьки і педагоги знають, що дитина найкраще вчиться на чужому прикладі. І в першу чергу таким прикладом служать самі батьки. Тобто, якщо батько каже синові: «Мий руки перед їжею», а сам, приходячи з роботи, цього не робить, то, скільки б малюка не лаяли, у нього завжди буде підсвідоме прагнення поступати так, як батько. Виникає конфлікт у вихованні - невідповідність належного і дійсного. І ця невідповідність буде народжувати нерозуміння і опір.

Звичайно ж, в кожній конкретній родині є свої уявлення про виховання дітей. Але цікаво подивитися, які практики виховання існують. Нещодавно прочитала дев'ять заповідей виховання дитини з «Домашньої енциклопедії». Це досить цікаві думки, пропоную і вам звернути на них увагу.

9 заповідей виховання дитини. Батькам на замітку

1. Не чекай, що твоя дитина буде таким, як ти. Або - як ти хочеш. Виховання має допомогти йому стати не тобою, а собою.

2. Не вимагай від дитини плати за все, що ти для неї робиш: ти дав йому життя, як він може віддячити тобі? Він дасть життя іншому, той - третьому: це незворотний закон подяки.

3. У процесі виховання не зганяй на дитині свої образи, щоб в старості не їсти гіркий хліб, бо що посієш, те й зійде.

4. Не стався до її проблем зверхньо: тягар життя дане кожному під силу і, будь упевнений, йому його ноша важка не менше, ніж тобі твоя. А може і більше. Тому що у неї ще немає звички.

5. Не принижуй в процесі виховання.

6. Не муч себе, якщо не можеш чогось зробити для своєї дитини, муч, якщо можеш і не робиш.

7. Пам'ятай - для дитини зроблено недостатньо, якщо не зроблено все. Це найважливіший закон виховання!

8. Умій любити чужу дитину. Ніколи не роби чужій те, що не хотів би, щоб інші зробили твоїй.

9. Люби свою дитину будь-якою: не талановитою, невдахою, дорослою; спілкуючись з нею, радій, тому що дитина - це свято, яке поки з тобою.

Можна з усього цього зробити висновок: діти народжуються не тільки для того, щоб ми їх виховували, але і для того, щоб вони виховували нас. Для того щоб зробити свою дитину краще, доброму батькові доводиться стати кращим самому. Це основний постулат виховання!

А на яких засадах грунтується виховання дитини у вашій родині?

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Добавить
Copyright © 2012-2017 при копіюванні матеріалів посилання на джерело обов'язкове