Копатько: Протестувальники на сході діють тими ж методами, що і активісти Майдану

Копатько: Протестувальники на сході діють тими ж методами, що і активісти Майдану


Соціолог Євген Копатько вважає, що протести в східних областях України виникли через бездумну політику нової української влади, яка не змогла переконати жителів регіону, що вони живуть з Києвом в одній країні.

Події в східних і південних регіонах України відбуваються із-за непродуманої політики української влади, а протестувальники там використовують ті ж методи, що і активісти Майдану. Таку думку висловив соціолог, директор компанії Research and Branding Group Євген Копатько.

Експерт не вважає можливим давати подіям, які відбуваються на південному-сході, категоричні оцінки, називаючи їх масовими заворушеннями або державним переворотом.

"Назву це продовженням загальноукраїнської політичної кризи і скажу, що нинішньому керівництву країни не варто розмовляти з цими регіонами в ключі звинувачень, оскільки вони не приведуть до порозуміння, а лише погіршать ситуацію", - стверджує він.

На думку Копатько, замість звинувачень треба налагодити діалог між київською владою і керівниками цих регіонів, а також представниками місцевої бізнес-еліти.

"Не відкрию секрет, якщо скажу, що там теж живуть люди, і з ними треба рахуватися. Жителі південно-сходу хочуть стабільності, і думаю, що того ж хоче й українське керівництво. Якщо б ситуація в Києві розгорталася за конструктивним сценарієм, на південному сході не почалися б ці події", - каже соціолог.

Він згадує, що ще півроку тому в Росію ніхто не хотів.

"Люди, які прийшли до влади в Києві, не дали відчути жителям південно-східних регіонів, що вони живуть в одній країні. Можна, звичайно, засуджувати донеччан, харків'ян і жителів інших міст за методи боротьби. Але хіба не тими ж методами діяли протестувальники на заході і в центрі України?" - експерт.

"Щоб спрямувати процеси в легітимне русло, Турчинов, Яценюк, інші керівники повинні вступити в діалог з бізнес-елітою сходу України", - радить Він.

Ситуація на сході України загострилася в неділю, 6 квітня, коли сепаратисти почали захоплювати адмінбудівлі. Станом на понеділок, 7 квітня, вони контролюють будівлі облдержадміністрацій в Харкові і Донецьку, а також донецьке та луганське управління СБУ. Сьогодні донецькі сепаратисти призначили референдум про приєднання до Росії і попросили Володимира Путіна ввести "миротворчий контингент".

Донецький губернатор Сергій Тарута вважає те, що відбувається на сході України державним переворотом, спрямованим на розкол країни.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Добавить
Copyright © 2012-2017 при копіюванні матеріалів посилання на джерело обов'язкове