Що буде далі з дитячими таборами в Криму?

Що буде далі з дитячими таборами в Криму?


Крим, найпопулярніше місце літнього відпочинку для дітей в Україні, з недавніх пір анексований Росією. Півострів переживає зміну влади і державного устрою, і як це позначиться на долі дитячих спортивно-оздоровчих комплексів і таборів - невідомо.

Головні проблеми дитячих таборів у Криму сьогодні - завантаженість, фінансування та джерела робочої сили. Звідки приїжджатимуть вожаті, кухарі, медсестри та інші працівники, які допомагають робити відпочинок дітей цікавим і безпечним?

Кореспондент поспілкувався на цю тему із заступником директора зі спортивно-оздоровчої роботи оздоровчого комплексу "Зміна" Борисом Глускером і керівником служби маркетингу табору "Артек" Сергієм Калашниковим.

У таборі "Зміна" відпочивало не одне покоління дітей, репутація комплексу будувалася багато років. Сюди направляли на оздоровлення дітей з таких організацій, як Мін'юст і "Київенерго". Тут оздоровлювалися українські молоді спортсмени та діти-сироти.

"У нас зараз новий директор, місцевий. На жаль, ми самі не знаємо, чи ми зможемо продовжити працювати у "Зміні". Ми не впевнені у подальшій долі установи і не відомо, чи залишиться воно табором", - говорить Глускер.

Що буде далі з дитячими таборами в Криму?


Студентка з Києва Валерія Лацина неодноразово була вожатою у "Зміні" та має великий досвід роботи з дітьми. Тепер дівчина не знає, що планувати на літо, тому що перспектива відпустки за кордоном її не радує.

"Відсутність Криму в складі України і розширює кругозір в плані варіантів для відпочинку, але навіщо піддавати себе небезпеці? Хто знає, чим може обернутися поїздка в заморські краї? А прогнозувати долю "Зміни" дуже складно, якщо табір і далі буде функціонувати в колишньому режимі, то я дуже сумніваюся, що батьки відпустять туди дітей", - вважає студентка.

Що буде далі з дитячими таборами в Криму?


В МДЦ "Артек" поки все йде своєю чергою, сюди можуть приїхати відпочивати діти з будь-якої країни.

"Діти з України, як і діти з інших країн можуть приїхати в "Артек", якщо для них придбана путівка. Організації, як бюджетні, так і профспілкові, можуть укласти з нами договори і привезти дітей на відпочинок у табір. "Артек" не відмовляє нікому. Табір готовий до прийому дітей", - заявив керівник маркетингової служби "Артека" Сергій Калашник.

Крім того, він повідомив, що штат постійних співробітників укомплектований, а на літній сезон ще буде додатковий прийом тимчасових співробітників.

Однак опитування серед "артеківців" показав, що діти в основному не хочуть повертатися до табору, у зв'язку з ситуацією на Кримському півострові, і цього літа віддадуть перевагу закордонним курортам ніж вітчизняним.

Тим не менш, у службі маркетингу "Артеку" говорять про те, що вже укладені договори більш ніж на дві тисячі путівок і постійно ведуться розмови з різними компаніями і фірмами РФ.

Уточнимо, що слова Калашника про вільний доступ усіх дітей до "Артеку" не підтверджує міністр соціальної політики України Людмила Денисова. Вона нещодавно повідомила, що українських дітей у таборі після анексії Криму Росією приймати відмовляються.


Юлія Горова

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Добавить
Copyright © 2012-2017 при копіюванні матеріалів посилання на джерело обов'язкове