Електронна сигарета: шкідливо чи корисно?

Електронна сигарета: шкідливо чи корисно?


Якщо запитати курця, хто винен у тому, що він курить, то він напевно скаже вам, що він тут взагалі не винен, а вся справа в тому, що колись Колумб, відкриваючи новий континент зустрів індіанця, який курив з задоволенням трубку миру та після цього й почалося поширення цієї звички серед всього населення земної кулі. Але взагалі сигарети, в тому вигляді, в якому ми їх знаємо, з'явилися лише в кінці ХІХ століття, коли була винайдена машина для закручування сигарет.

Тоді активно просувати тютюн і куріння почали такі великі тютюнові виробники як Філіп Морріс зі своїм Мальборо, фабрика Рейнольдс, яка є автором відомої у всьому світі марки сигарет Кэмэл.

Також активний розвиток отримала американська корпорація Американ Тобакко Компані, яка почала виробництво Pall Mall і т. д. Солдати під час воєн активно починають використовувати сигарети, щоб знімати нервову напругу, вони навіть включаються в раціон солдатів як "заспокійливий" засіб.

Пізніше в мирний період сигарети розкручують за допомогою потужних маркетингових ходів, залучають акторів, знаменитостей і т. д. Поступово куріння сигарет перетворюється не просто в спосіб розслаблення, але і стає стилем життя для багатьох, новою модою для молодих чоловіків і жінок по всьому світу, особливо в західних країнах.

Ну скільки можна про шкоду куріння!


Якщо в недалекому минулому про шкоду сигарет розповідали тільки на шкільних уроках, то тепер розгорнулася масова всесвітня кампанія проти куріння сигарет - на вулицях можна бачити величезні банери, які розповідають про шкоду куріння, наочно демонструють наслідки цієї шкідливої звички. Багато знаменитостей, актори, співаки, зірки кіно, активно пропагують відмову від куріння, ведення здорового способу життя.

Попереджувальні пропозиції з'явилися навіть на самих пачках сигарет, зображують на них і уражені легені курця зі стажем. Останнім часом фахівці медицини встали в активну боротьбу з сигаретами, вони розповідають про шкоду куріння, наслідки для молодого організму. На це, тютюнові виробники вигадують всілякі нібито легкі види сигарет, випускають сигарети з потужними вугільними фільтрами, який нібито ефективно затримує всі смоли і отрути.

Але ми прекрасно з вами розуміємо, що це лише останній шанс виробників сигарет вхопитися за ринок сигарет і за своїх споживачів. Це лише "заспокійливий" засіб, який використовують у рекламі виробники сигарет, намагаючись психологічно заспокоїти курців.

Дослідники давно вже розвіяли міф про те, що нібито легкі і різні м'які сигарети не шкодять здоров'ю. У деяких країнах навіть заборонено виробниками наносити напис "легкі сигарети", щоб не вводити людей в оману. Випускаються різні високотехнологічні фільтри, які, звичайно, затримують велику кількість шкідливих речовин, але це зовсім не означає, що після цього сигарета не буде шкодити курцеві.

Електронна сигарета: шкідливо чи корисно?


Електронні сигарети, жувальні пластини і цукерки


За статистикою, практично половина всіх курців колись намагалася назавжди зав'язати з цією шкідливою звичкою. Курці вже не стільки бояться шкоди від сигарет, скільки не можуть подолати психологічне бажання "насолодитися" цигаркою, її ароматом, тим, що вона допомагає поринути в думки, піти від реальності цього світу хоч на пару хвилин.

Сьогодні достеменно невідомо, хто стоїть за спонсоруванням різних жувальних пластин, цукерок, морозива, які ніби ефективно замінюють сигарети. Передбачається, що все це фінансується самими виробниками сигарет, які просто чіпляються таким чином за того клієнта, який наслухавшись про шкоду сигарет, вирішує викинути одного разу відкриту пачку сигарет.

Ось яка ж різниця, де нікотин - в сигареті чи в льодянику - шкода в результаті завжди приблизно однакова. Нещодавно з'явилися так звані електронні сигарети, які нібито можуть повноцінно замінити звичну сигарету і дати ті ж самі відчуття як від куріння простої сигарети. Як кажуть виробники, такі високотехнологічні електронні сигарети практично нешкідливі. Але знову ж, таки стверджують про це лише самі продавці... Але якщо міркувати логічно в електронній сигареті відсутня смола, ну і існують без нікотинові картриджі. Що в них насправді - ось це вже більш цікаве питання.

Яка шкода від електронної сигарети? Можливо взагалі є користь?


Взагалі електронна сигарета влаштована досить просто - це електронний механізм, який працює за принципом інгалятора, тобто всередині такої сигарети є блок з нікотиновою сумішшю, яка за допомогою розпилення за допомогою рідини потрапляє в організм людини.

Людина відчуває все ті ж відчуття, як при звичайному курінні звичної всім сигарети. Картриджі з рідиною можна періодично міняти, вони можуть відрізнятися за ступенем вмісту нікотину. Бувають і такі, які зовсім не містять нікотину. Багато вважають, що курячи таку електронну сигарету, наприклад, ту, що взагалі не містить у своєму картриджі нікотин, людський організм зовсім не забруднюється, навколишнє повітря не псується, немає шкоди відповідно і людям, які знаходяться поруч.

Можливо воно й так - така електронна сигарета може стати прекрасною заміною шкідливій сигареті, яку вже "загнали" в "кут". Але, є проте в цьому питанні і свої нюанси. Ось сьогодні не прийнято будь-яких чітких регламентів, які б визначали яка електронна сигарета може вважатися нешкідливою, а яка шкодить здоров'ю. При сертифікації, суворо прописується які речовини можуть міститися в сигареті, в якому співвідношенні, кількості, чи є шкода від них і якщо вона є, то які її особливості.

Ось за звичайним сигаретам все зрозуміло, все чітко прописано - скільки міститься нікотину, які компоненти, речовини використовуються і т. д. Все це суворо контролює Всесвітня Організація охорони Здоров'я. Фахівці ВООЗ ще не відчували в належній манері електронні сигарети на шкоду. Подібні сигарети розглядалися лише окремими фахівцями з незалежних організацій.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Добавить
Copyright © 2012-2017 при копіюванні матеріалів посилання на джерело обов'язкове