Ющенко: Путін намагається привести до влади в Україні свою людину. Це важко, хоча кандидати є

Федералізація України і маріонетковий уряд у Києві - головна мета Путіна для створення російської неоімперії, переконаний третій президент України Віктор Ющенко.

Ющенко: Путін намагається привести до влади в Україні свою людину. Це важко, хоча кандидати є


Чому Володимир Путін наполягає на федералізації України? Яка мотивація, яка амбітна мета за цим стоїть? Мета одна, і її неважко зрозуміти з прямих висловлювань президента Росії - царя Путіна, розповів третій президент незалежної України Віктор Ющенко.

Сьогодні неможливо створити путінську "імперію" без України.


По-перше, президент Росії сказав, що найбільшою трагедією ХХ століття вважає розпад Радянського Союзу. Зауважте: не загибель 32 мільйонів радянських громадян у Другій світовій війні, не Голодомор, який забрав 10 мільйонів життів, не громадянську війну і так далі - ні. Головна трагедія для Путіна - розпад радянської імперії.

Ще в одному інтерв'ю Путін на питання: "Що таке Радянський Союз?" - відповів: "Це та сама Росія, тільки назва інша". Відновлення цієї імперії - ось що рухає Путіним.

По-друге, зверніть увагу: у всі віки, чи ми говоримо про епоху Івана Грозного, Петра I, Катерини II, Леніна і так далі, - в будь-який момент існування Російської імперії завжди на першому місці стояло українське питання. Не на другому або третьому, а саме на першому.

І сьогодні неможливо створити путінську "імперію" без України. Неможливо уявити, наприклад, зону вільної торгівлі Білорусь-Росія-Казахстан, так званий Євразес (Євразійське економічне співтовариство), без України. Не буде "тайгового союзу" без України. Українське питання - це питання успіху або неуспіху неоімперської Росії.

Крим був, є і завжди буде українським.


По-третє, Путін намагається створити в Україні політичний грунт для приходу до влади своєї людини, який би кинув всю Україну до ніг Кремля. Таку людину важко знайти, хоча кандидати є.

Виникає другий варіант: якщо не можна "забрати" всю Україну, значить, треба її розчленувати. Як? Можна по кримській моделі - запропонувати областям автономію. Але автономією не візьмеш Харків, Луганськ, Донецьк, Чернігів або мої рідні Суми. Тому Путін і наполягає на так званій федералізації України. Для чого? Вона вперше в українській Конституції зафіксує процедуру легітимного дроблення і виходу з цілого унітарного державного утворення окремих регіонів.

Переконаний, що для сходу України путінський план федералізації - це омега того проекту, який розпочався в Криму. Щоб створити україно-східний анклав, Путіну потрібно поставити в Києві свій маріонетковий уряд (як, наприклад, у Південній Осетії, Абхазії чи Придністров'ї) і провести федералізацію Східної України. Ось тоді, як мріють про це у Кремлі, половина всіх українських областей відійдуть якщо не до Росії, то як мінімум не до України.

Що стосується самого Криму... Дуже важливо, щоб ні на хвилину в нашому серці не з'являлося навіть сумнівів, ніби ми втратили півострів. Так, за один-два ходи ми його не повернемо. Але я переконаний: Крим був, є і завжди буде українським. Переконаний у цьому так само, як і в тому, що сьогоднішнє випробування на цілісність і єдність нації ми пройдемо. Пройдемо і станемо ще сильнішими.



Наталія ДВАЛІ

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Добавить
Copyright © 2012-2017 при копіюванні матеріалів посилання на джерело обов'язкове