"Майовка по-українськи", або куди поїхати на травневі свята

"Майовка по-українськи", або куди поїхати на травневі свята
В Україні можна знайти відпочинок на будь-який смак


Незважаючи на події на південно-сході, організм українців потребує періодичного відпочинку. Черговий такий період настав - кілька вихідних на початку травня. Ми пропонуємо п'ять варіантів цікавого і недорогого відпочинку в Україні в ці дні.

На носі довгоочікувані травневі свята. Після новорічних це другий за значимістю "блок вихідних" для українців. Дорослі вже потирають руки в передчутті шашлику і горілки, а діти... вони і не помітять нічого на тлі наближення літніх канікул. Але, як мовиться, не хлібом єдиним. Є альтернатива смаженого м'яса. Існує безліч можливостей, навіть на тлі напруженості в країні, провести ці міні-канікули більш захоплююче.

1-2 травня "Таємниця слов'янської кухні"


В історико-культурному туристичному комплексі "Парк Київська Русь", що в селі Копачів Обухівського району Київської області, відбудеться захід під назвою "Таємниця слов'янської кухні". У травневі свята люди зазвичай виїжджають на природу, щоб приготувати на вогнищі та скуштувати чогось смачненького. Альтернативою банальним шашликам стануть страви, приготовані за древніми рецептами: дружинний куліш, боярська юшка, каша сарацинська і багато іншого. Гості парку зможуть дізнатися і таємниці приготування страв.

"Майовка по-українськи", або куди поїхати на травневі свята


1-2 травня "Чемпіонат бограчу"


У перші дні травня комплекс "Термальні води Косино" запрошує на кулінарне свято по приготуванню бограчу (різновид гуляшу). "Чемпіонат бограчу" збере кращих закарпатських кулінарів в селі Косонь Закарпатської області. 10 команд будуть боротися за кращий угорський бограч. Учасники чемпіонату в національних костюмах будуть готувати на відкритому вогні це популярне угорське блюдо, яке вже давно стало традиційним і для Закарпаття. На фестивалі зварять 1,5 тис. літрів бограчу, так що зможуть скуштувати усі охочі.

"Майовка по-українськи", або куди поїхати на травневі свята


1-4 травня "Флюгери Львова"


Львів запрошує на етно-джазовий фестиваль "Флюгери Львова". Він традиційно буде проходити у ексклюзивно відведеному для цього внутрішньому дворику Ратуші. На фестивалі протягом чотирьох днів виступлять 17 гуртів з України, Польщі, Ізраїлю, Канади, Франції, Мексики, Румунії, Азербайджану та Росії.

"Майовка по-українськи", або куди поїхати на травневі свята


2-4 травня "Черемош-фест"


У селі Криворівня Івано-Франківської області пройде фестиваль карпатської туристичної культури "Черемош-фест - 2014". Гостям фестивалю пропонують два дня автентичної гуцульської музики, карпатських страв та активного туризму. Також у програмі кулінарні та гончарні майстер-класи, кінні прогулянки і велопробіг. Для самих сміливих організатори підготували сплав по річці Чорний Черемош.

"Майовка по-українськи", або куди поїхати на травневі свята


9-10 травня "Свято ковалів"


В Івано-Франківську пройде міжнародний фестиваль "Свято ковалів".
Головною ареною фестивалю "Свято ковалів - 2014" традиційно стане площа Бастіон на території реконструйованого бастіону Станіславівської фортеці. На кілька днів він перетвориться на одну велику кузню. У ролі ковалів зможуть спробувати себе всі бажаючі. У ці ж дні Івано-Франківськ відзначить День міста.

"Майовка по-українськи", або куди поїхати на травневі свята


Бажаємо всім знайти розвагу до душі!




Євгеній Кизилів

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Добавить
Copyright © 2012-2017 при копіюванні матеріалів посилання на джерело обов'язкове