Російські бойовики - журналісту The Guardian: Нам нікуди повертатися, ми будемо битися на смерть

Раптовий спалах люті ватажка терористів Ігоря Безлера змусила британських і російських медійників тікати з його горлівського штабу. Інтерв'ю не вийшло, але кореспонденти розповіли, що підтираються бойовики Цивільним кодексом України, а в "домашньому" зоопарку вирощують на обід кроликів-"яценюків".

Російські бойовики - журналісту The Guardian: Нам нікуди повертатися, ми будемо битися на смерть


Московський кореспондент британської The Guardian Шон Уокер разом зі своїм російським колегою домовились про інтерв'ю з лідером терористів Ігорем Безлером на прізвисько "Біс". Питання встигли задати лише одне, але втратили свої гаджети, блокноти і ледь не втратили життя.

Уокер стверджує, що Безлер - кримчанин, який довгий час жив у Росії, а потім переїхав до Ужгорода, щоб працювати в місцевому похоронному бюро. За словами журналіста, за останніх три місяці Горлівка стала феодальним володінням Безлера. Як стверджує кореспондент The Guardian, навіть "повстанці" (так британське видання називає терористів) вважають свого лідера такою собі «неприв’язаною гарматою», про нього говорять пошепки, а на сході України його бояться найбільше.

Інтерв'ю двох журналістів, власне, складалося з тривалого очікування, огляду камер для полонених, раптової спалаху люті "Біса", загрози пристрелити «шпигунів», обшук та наказу вимітатися.

Очікуючи «прийому», журналісти встигли помітити портрет Леніна, Висоцького в коридорі і Цивільний кодекс України замість туалетного паперу в туалеті. Бойовики показали гостям «домашній» зоопарк з 10-ти кроликів, найбільшого з яких назвали Яценюком, пообіцяли потрошити і з'їсти.

Коли репортерів відвели похвалитися полоненими, журналіст, звинувачений у зв'язках з «Правим сектором», Василь Будік розповів про те, що парадокси - невід'ємна частина війни. За словами Будіка, разом з ним знаходиться високопоставлений чиновник СБУ, а охороняє СБУшника під вартою власний зять. До одного з полонених добровільно приїхала з Києва його дружина здалася, просто щоб бути поруч із чоловіком.

Уокер і його колега поставили Безлеру перше питання про полонених. "Біс" сказився і закричав: «Чому ми повинні церемонитися з ними? Ці фашисти з української армії відрубують нашим голови і гадять у шоломи! Я повішу цих виродків на ліхтарних стовпах!» Лідер бойовиків розлютився, побачивши, що журналісти за ним записують, наказав обшукати їх і судити як шпигунів, запевнив, що розстріляє. Пізніше «Біс» заспокоївся і прогнав їх.

Уокер розповів, що серед терористів є дуже багато росіян. За його словами, вони усвідомлюють, що приїхали в Україну гинути. Один з них попросив журналістів зателефонувати його мамі в Росію. «Нам нікуди повертатися. Ми будемо битися до останньої краплі крові», - сказав бойовик.

Чи зупинять Путіна нові санкції ЄС і США?


СБУ встановила, що Ігор Безлер - громадянин Росії і підполковник ГРУ - брав участь у захопленні військових частин і органів влади в Криму, а потім перебував у Донецькій області. З 18 квітня "Біс" оголошений у розшук.

За інформацією радника міністра МВС Зоряна Шкіряка, Ігор Безлер зараз знаходиться на території РФ.

29 липня з полону терористів силами АТО були звільнені 17 заручників, які утримувалися в штабі Ігоря Безлера в Горлівці.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Добавить
Copyright © 2012-2017 при копіюванні матеріалів посилання на джерело обов'язкове