Які ризики для бізнесу несе офісний простір, - дослідження



У систему управління ризиками сьогодні входить навіть офісний простір

Сучасний бізнес розглядає офіс як набір сервісів. Правильне використання цих сервісів зменшує не тільки ризики, але і витрати. Наприклад, орендувати коворкінг, якщо вам необхідно працювати за комп'ютером всього 2-3 години або користуватися переговорними тільки для зустрічей, щоб не переплачувати. Мінімізація фінансових ризиків - одна з причин по якій компанії вибирають гнучкі офіси. Дослідження JLL показало, що до 2030 року третина корпоративної нерухомості буде гнучкою. Підприємці зменшать витрати на оренду і утримання офісу на 50%. Кожен другий респондент (73%) дослідження IWG впевнений, що впровадження офісних рішень допомагає компаніям оптимізувати витрати на управління нерухомістю: покупка, обслуговування, адміністрування, охорона. А перетворення довгострокових орендних платежів в "гнучкі" може скоротити до 20% від бюджету. Припустимо, підприємець прагне оптимізувати витрати на утримання офісу. Він укладає договір оренди з провайдером гнучких офісних рішень, які надають йому можливість роботи в міру необхідності. Власник бізнесу може користуватися офісом щодня або тільки приїжджати на зустрічі і презентації, а співробітники працюють віддалено. Так формується фізична присутність компанії, доступ до офісу забезпечується, коли це необхідно власнику бізнесу або команді. Заощаджені гроші підприємець може вкласти в розвиток бізнесу.

Освоювати нові ринки - один з ключових способів розвитку бізнесу. Відповідно до думки експертів GfK SE, жителі Білорусі, Молдови та України мають найбільш низьку купівельну спроможність. Підприємці змушені переглядати підхід до організації офісу та оцінювати перспективи розширення свого бізнесу за кордоном. За даними дослідження IWG, 44% українців хотіли б мати фізичну присутність за кордоном, не укладаючи довгострокові договори оренди. При цьому кожен другий підприємець (60%) хотів би збільшити доходи компанії від експорту протягом найближчих 3-5 років. Ці дані підтверджують настрій українського бізнесу щодо розширення географії присутності за кордоном. У зв'язку з цим для бізнесу можуть виникати стратегічні ризики. Для організації процесів в новому місці бізнесменам необхідно вирішити ряд питань. Наприклад, опрацювати схему реєстрації бізнесу, знайти співробітників або консультантів, які зможуть відповідати на питання клієнтів на місці. Все це є додатковим навантаженням на власника. Провайдери гнучких офісних рішень придумали надавати всі послуги для організації робочого процесу. Глобальні орендарі створюють віртуальні офіси, які дозволяють бізнесу виходити на нові ринки, не залишаючи вітчизняний, і стати більш гнучким у питанні розвитку. Компанія може створити присутність за кордоном за допомогою віртуальної юридичної адреси, помічників-секретарів, які віддалено будуть переводити кореспонденцію і замовлення клієнтів на власника. Підприємець може вести бізнес, наприклад, в Швеції, а фізично знаходитися в Україні.

Ринок щодня зростає і пропонує висококваліфікованим фахівцям нові можливості працевлаштування, виникає новий ризик - втрата цінних співробітників. Сьогодні змінюються не тільки вимоги роботодавців, а й потреби працівників. Згідно з даними нашого дослідження, практично кожен українець (91%) віддав би перевагу гнучкій умові роботи, які мають на увазі не тільки можливість працювати з дому, але і на ходу, в різних точках міста і світу і без шкоди для особистого життя. 59% опитаних відзначили, що гнучка робота може утримати співробітників і залучати нових. Підприємцям варто враховувати, що вже значна частина українців готова відмовитися від роботи, якщо виключається гнучкий графік.

Надаючи співробітникам можливість працювати на гнучких умовах, ви дозволяєте не тільки ефективно поєднувати особисте і професійне життя, але і максимально продуктивно виконувати завдання. В першу чергу співробітник не витрачає час на дорогу в офіс і назад. Гнучкі офіси в різних місцях і містах дозволяють компанії не обмежувати себе локальними фахівцями і залучати фахівців по всьому світу.

Сьогодні офіс більше не є виключно місцем роботи. Він стає рівноцінною складовою іміджу підприємства, впливає на його розвиток і успішність. Впровадження системи гнучких умов праці допоможе не тільки усунути існуючі ризики, але і запобігти потенційним.


Юлія Литвиненко - директор Regus в Україні

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Добавить
Copyright © 2012-2017 при копіюванні матеріалів посилання на джерело обов'язкове