ЇЖА ПОВИННА БУТИ РІЗНОМАНІТНОЮ
Джерело нашого харчування – рослини і тварини. Вуглеводи ми дістаємо майже виключно з рослинної їжі. Що ж до білків і жирів, то вони є і в рослинній, і в тваринній їжі. Проте не всі білки і жири однакові. Надзвичайно важливо, щоб частина їх була з тваринної їжі, бо тваринні білки за своїм складом ближчі до білків людського тіла, а тваринні жири (головним чином вершкове масло) містять деякі потрібні для нас вітаміни. Ось чому їжа повинна бути мішаною: складатися з продуктів як рослинного, так і тваринного походження.
Існує багато потрібних для організму вітамінів. Кожний з них міститься лише в певних харчових продуктах.
Неоднакові харчові продукти і щодо вмісту в них різних потрібних для організму мінеральних речовин. Одну з них – кухонну сіль – звичайно додають до їжі, де її не досить. Інші мінеральні речовини ми повинні цілком одержувати з тих продуктів, в яких вони містяться.
Щоб їжа була повноцінною і мала всі речовини, потрібні для нормальної діяльності організму: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини, - вона повинна бути різноманітною і складатися з крупів і борошняних продуктів, м’яса і риби, молока і молочних продуктів, картоплі та інших овочів, свіжої зелені і фруктів.
Не менш важливою є інша якість їжі – її смак. Коли одного разу Павлова запитали, яка їжа дає найбільше користі, він відповів: - Та, яку людина їсть з апетитом.
А смаки у людей різні. Що подобається одному, того не любить інший ось чому не можна складати меню, яке слід було б рекомендувати всім людям.
Кожний повинен знати основні загальні правила здорового харчування, застосовувати їх на практиці і не забувати при цьому, що їжа повинна бути смачною.
Твіт
Існує багато потрібних для організму вітамінів. Кожний з них міститься лише в певних харчових продуктах.
Неоднакові харчові продукти і щодо вмісту в них різних потрібних для організму мінеральних речовин. Одну з них – кухонну сіль – звичайно додають до їжі, де її не досить. Інші мінеральні речовини ми повинні цілком одержувати з тих продуктів, в яких вони містяться.
Щоб їжа була повноцінною і мала всі речовини, потрібні для нормальної діяльності організму: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини, - вона повинна бути різноманітною і складатися з крупів і борошняних продуктів, м’яса і риби, молока і молочних продуктів, картоплі та інших овочів, свіжої зелені і фруктів.
Не менш важливою є інша якість їжі – її смак. Коли одного разу Павлова запитали, яка їжа дає найбільше користі, він відповів: - Та, яку людина їсть з апетитом.
А смаки у людей різні. Що подобається одному, того не любить інший ось чому не можна складати меню, яке слід було б рекомендувати всім людям.
Кожний повинен знати основні загальні правила здорового харчування, застосовувати їх на практиці і не забувати при цьому, що їжа повинна бути смачною.
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.