ЇЖА ПОВИННА БУТИ РІЗНОМАНІТНОЮ

Джерело нашого харчування – рослини і тварини. Вуглеводи ми дістаємо майже виключно з рослинної їжі. Що ж до білків і жирів, то вони є і в рослинній, і в тваринній їжі. Проте не всі білки і жири однакові. Надзвичайно важливо, щоб частина їх була з тваринної їжі, бо тваринні білки за своїм складом ближчі до білків людського тіла, а тваринні жири (головним чином вершкове масло) містять деякі потрібні для нас вітаміни. Ось чому їжа повинна бути мішаною: складатися з продуктів як рослинного, так і тваринного походження.

Існує багато потрібних для організму вітамінів. Кожний з них міститься лише в певних харчових продуктах.

Неоднакові харчові продукти і щодо вмісту в них різних потрібних для організму мінеральних речовин. Одну з них – кухонну сіль – звичайно додають до їжі, де її не досить. Інші мінеральні речовини ми повинні цілком одержувати з тих продуктів, в яких вони містяться.

Щоб їжа була повноцінною і мала всі речовини, потрібні для нормальної діяльності організму: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини, - вона повинна бути різноманітною і складатися з крупів і борошняних продуктів, м’яса і риби, молока і молочних продуктів, картоплі та інших овочів, свіжої зелені і фруктів.

Не менш важливою є інша якість їжі – її смак. Коли одного разу Павлова запитали, яка їжа дає найбільше користі, він відповів: - Та, яку людина їсть з апетитом.
А смаки у людей різні. Що подобається одному, того не любить інший ось чому не можна складати меню, яке слід було б рекомендувати всім людям.

Кожний повинен знати основні загальні правила здорового харчування, застосовувати їх на практиці і не забувати при цьому, що їжа повинна бути смачною.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам Зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Добавить
Copyright © 2012-2017 при копіюванні матеріалів посилання на джерело обов'язкове